דלג לתוכן העמוד
לערוץ ה-Youtube שלנו
חזרה לאתר המועצה

שאלות ותשובות

איום הרקטות והטילים שאלות ותשובות

לחצו על שאלה על מנת לצפות בתשובה:

למה בכלל להתכונן היום? ודאי יהיה זמן להתכונן לפני המלחמה.

מצבי חירום עלולים לפקוד אותנו ללא זמן להכנה מוקדמת (לדוגמא: רעידת אדמה) ולכן הזמן הטוב ביותר להתכונן הוא כבר היום, בשגרה. פעולות ההכנה הן מעטות ופשוטות והן מצילות חיים. פיקוד העורף מדריך את הציבור במדינת ישראל, באופן שוטף ורציף באמצעים שונים, כיצד עליו להיערך למצבי החירום השונים.

האם צפויה מלחמה?

נדגיש שאין בידנו כל מידע קונקרטי על אירוע חירום או מלחמה הצפויים בקרוב.הכנת אוכלוסייה למצבי חירום, כבר בימי שגרה, היא הדרך הנכונה והיעילה ביותר להתמודדות טובה יותר במצבי חירום. ממחקרים רבים שנערכו בארץ ובעולם למדנו כי הכנה של הציבור להתנהגות נכונה במצבי חירום משפרת את ההתמודדות. מעבר לכך, מחקרים מראים כי מידע מפחית חרדה. פיקוד העורף מקיים באופן שוטף פעילויות הדרכה  והנחייה של הציבור להערכות למצבי חירום שונים.

אילו איומים יש על מדינת ישראל?

בעת מלחמה ייתכן איום של ירי רקטות וטילים. רקטות וטילים בעלי חומר נפץ אשר בעת פגיעה בקרקע, יגרמו לפיצוץ, שעלול לפגוע במבנים ותשתיות ואף בבני אדם. חשוב לדעת שהמרחב המוגן נותן הגנה טובה מפני פגיעות רקטות וטילים כפי שנוכחנו לדעת במערכות קודמות.  מי שנשמע להנחיות פיקוד העורף – מציל את חייו וחיי משפחתו. 

כמה טילים יש לאויב?

 כמות הטילים הנמצאים בידי מדינות אויב ובידי ארגוני הטרור משתנים ממדינה למדינה ומארגון לארגון. מדינת ישראל ערוכה להתמודד עם ירי של מאות ואלפי טילים.   

עד לאן יכולים להגיע הטילים?

טילים מסוגים שונים יכולים להגיע לטווחים שונים. תושבים בכל מדינת ישראל נדרשים להיערך למצבי החירום השונים. בשעת חירום, ינחה פיקוד העורף כיצד לנהוג בכל אזור במדינה. 

מה התפקיד של פיקוד העורף?

פיקוד העורף אמון על תחומי ההתגוננות האזרחית בשגרה ובחירום. בימי שגרה פועל פיקוד העורף על מנת להדריך את האוכלוסייה כיצד לנהוג במצבי חירום, מדריך ומנחה את הרשויות המקומיות, משרדי הממשלה וגופי התשתית לביצוע תפקידם בחירום בתחומי ההתגוננות האזרחית. בשעת חירום, מפעיל פיקוד העורף את מערך החילוץ וההצלה, מספק התרעה לתושבים בפני איום, מנחה את האוכלוסייה כיצד עליה לפעול, מנחה את הרשויות המקומיות ומשרדי הממשלה בביצוע תפקידם בחירום בתחומי ההתגוננות האזרחית.יחד עם הערכות גורמי הביטחון, למתן מענה לאירועים השונים, רק האזרח יכול להכין את עצמו ואת משפחתו למצבי החירום. 

מה בעצם אני אמור לעשות היום ?

סכנות ומצבי חירום עלולים להתרחש ללא זמן להכנה מוקדמת.ניסיון העבר מוכיח כי אנשים שהתכוננו וידעו כיצד להתמודד עם מצבי חירום, הצליחו לפעול בצורה נכונה והצילו את עצמם ואת בני משפחתם. פעולות פשוטות היום – יצילו אותך ואת משפחתך בשעת חירום. כבר היום עליך לבצע מספר פעולות: ·      לדעת מה אזור ההתגוננות שלי (שם אזור גיאוגרפי בתוספת מספר) וכמה זמן קיים להגעה למרחב המוגן בהינתן התרעה באזור שבו אתה שוהה.מידע לגבי אזור ההתגוננות וזמן ההתרעה ניתן למצוא באתר האינטרנט בכתובת www.oref.org.il או במרכז המידע בטלפון 104. ·      להכיר את האמצעים הקיימים להתרעה בפני איום, מומלץ גם להגדיר את "הגל השקט" באתר האינטרנט בפיקוד העורף. ·      להכיר את הנחיות ההתנהגות בעת אזעקה. ·      לבחור את המרחב המוגן שלי, בהתאם לזמן ההתרעה המוגדר באזור שבו אתה נמצא. ·      להכין את הציוד במרחב המוגן ולארגן תיק חירום.·      להכין תוכנית חירום משפחתית ולתרגל כניסה למרחב המוגן.·      להיערך לטיפול בקשישים ובאנשים בעלי צרכים מיוחדים. 

כיצד אדע מה הזמן הקיים בו עליי להגיע למרחב המוגן?

יש לגשת באתר לסימניית "חפש לפי שם יישוב", להזין את שם היישוב בו ולהקליק על חפש. לאחר מכן, תופיע חלונית המציגה את אזור ההתגוננות שלך וזמן ההגעה למרחב המוגן.

למה יש זמן שונה מאזור לאזור על מנת להגיע למרחב המוגן?

פיקוד העורף שיפר את מערכות ההתרעה כך שבזמן חירום, לכל אזור בארץ יינתן זמן התרעה שונה למתן אפשרות להתגונן בפני ירי הרקטות ו/ או הטילים. מערכות ההתרעה של פיקוד העורף סלקטיביות ומפעילות התרעה רק באזור בו קיימת סכנה לאוכלוסייה. 

מה הכוונה במתן התרעה?

היכולת להתריע לאוכלוסייה על איום של רקטות או טילים באזור מסויים, על מנת לאפשר הגעה למרחב מוגן והגנה מפני איום זה. מערכות ההתרעה של פיקוד העורף מאפשרות כיום מיקוד בהתרעה לאזרח היכן שיש סכנה. ההתרעה מתבססת על אזעקה באמצעות צופרים וכן על אמצעי התרעה נוספים.

מהם האמצעים לקבלת התרעה על ירי טילים?

פיקוד העורף מאפשר מתן התרעה לכל אזרח בהתאם לזמן העומד לרשותו, בכל מקום בו הוא נמצא, במגוון אמצעים:• צופרים - בעיקר לשוהים בחוץ. שימו לב!  משך האזעקה שווה לזמן ההגעה למרחב המוגן. • אמצעים נוספים: טלוויזיה, אינטרנט ורדיו.

מדוע ביישוב שלי נשמעה אזעקה וביישוב סמוך אליי לא נשמעה אזעקה?

ההתפתחות הטכנולוגית מאפשרת לנו מיקוד בהתרעה לאזרח. רק אזרח שמצב החירום רלוונטי אליו יידרש להיכנס למרחב המוגן, ואילו יתר האזרחים יוכלו להמשיך בשגרת חייהם ובכך לשמור על רציפות התפקוד ושגרת החיים, גם בעת חירום.

מדוע משך האזעקה ביישוב שלי שונה מאזור אחר?

הצופרים פרוסים ברחבי הארץ ונועדו לתת התרעה באמצעות אזעקה עולה ויורדת (או צבע אדום באזור עוטף עזה).  מערך הצופרים נועד בעיקר לאוכלוסייה השוהה מחוץ למבנה. פרק הזמן בו נשמעת האזעקה הינו פרק הזמן הקיים להגעה למרחב מוגן (אם נגמרה האזעקה וטרם הגעת למרחב המוגן, יש להישכב על הקרקע ולהגן על הראש).

התקינו צופר מאוד קרוב לביתי ואני מבקש שיזיזו אותו.

צופרי פיקוד העורף פרוסים ברחבי המדינה לשם מתן התרעה לציבור באמצעות הפעלת אזעקה. האזעקה מהווה אמצעי מציל חיים במקרה של ירי רקטות או טילים. מיקום הצופרים נקבע בשיתוף פעולה בין פיקוד העורף לבין הרשות המקומית, כדי לתת כיסוי מיטבי של אזעקה ברחבי הרשות. במידה וברצונכם להגיש תלונה אנא פנו לרשות המקומית. הראשות תדון בתלונתכם ותחליט האם להזיז את הצופר ממקומו.

התקינו צופר על גג מוסד חינוכי (מעון, גן, בית ספר) של ילדי, האם קיימת סכנת קרינה?

האזעקה מהווה אמצעי מציל חיים במקרה של ירי רקטות או טילים ומיקום פריסתם נקבעו יחד עם הרשות המקומית. מרבית מהצופרים מותקנים על גגות מוסדות ציבור ומוסדות חינוך ואינם מהווים כל סכנה בריאותית.

הצופר שליד ביתי משמיע קולות מוזרים / איתותים / לא מפסיק לצפור.

ככל הנראה מדובר בתקלה בצופר. אנא פנו לפיקוד העורף באמצעות האתר או באמצעות שיחה למרכז המידע (בטלפון 104). העבירו את פרטיכם, שם הפונה והכתובת המדויקת בה אתם נמצאים ואת פרטי התלונה (היכן נמצא הצופר, מהם הצלילים שהוא מפיק ובאיזו תדירות).השימוש בפרטים שתעבירו יאפשר לפיקוד העורף לזהות ולתקן את הצופר.

אלו אמצעים קיימים לקבלת התרעה מלבד האזעקה הניתנת באמצעות הצופר?

מלבד הצופרים הפרוסים ברחבי המדינה, קיימים אמצעי התרעה נוספים עבור האזרח בהתאם למיקומו או לצרכיו: טלוויזיה, אינטרנט, רדיו, טלפון סלולארי.

כיצד ניתן לקבל התרעה באמצעות הרדיו?

בעת שהייה בבית ו/ או בעת נסיעה ברכב, יש לכוון את הרדיו לתחנת הרדיו האזורית הרלוונטית לאזורך. ההתרעה ברדיו תתבצע באמצעות פריצה לשידור בנוסח הבא: "אזעקה ב___________ (ציון היישוב המרכזי באזור ההתגוננות).

כיצד ניתן לקבל התרעה באמצעות הטלוויזיה?

בעת שהייה בבית ניתן לקבל התרעה באמצעות הטלוויזיה, ההתרעה תופעל באמצעות כתובית בצד ימין של המסך המציינת את אזור ההתגוננות שהופעל.

כיצד ניתן לקבל התרעה באמצעות האינטרנט?

בעת שהייה בבית ניתן לקבל התרעה באמצעות האינטרנט, ההתרעה תינתן באתר האינטרנט של פיקוד העורף וגם באתרים נוספים, כולל שפות (למשל: mako, walla ועוד).  באתר פיקוד העורף ניתן להפעיל את ה"גל השקט" לקבלת התרעה ממוקדת למרחב הביתי.

מהו "הגל השקט" באתר פיקוד העורף וכיצד להפעילו ?

ניתן לקבל התרעה סלקטיבית ואישית לביתכם בכל פעם בו מופעלת התרעה ביישובכם על ידי הפעלת "הגל השקט" באתר פיקוד העורף. הקליקו על האייקון "הגל השקט", עם פתיחת החלון הגדר את שם הישוב שעבורו ברצונך לקבל התרעה. כל עוד אתר פיקוד העורף פתוח במחשב תוכלו לקבל התרעה לביתכם באמצעות צליל ותצוגה.

אם ברשותי כורזית/ דיווחית כיצד אקבל התרעה?

כורזית/ דיווחית הינה מערכת התרעה המבוססת על ביפר המעניקה התרעה באמצעות: אזעקה/ צבע אדום במשך 12 שניות. יש לוודא כי אזור ההתגוננות שלכם מוגדר בכורזית/ דיווחית.

אם ברשותי ביפר כיצד אקבל התרעה?

הביפרים מחולקים לכבדי שמיעה ע"פ זכאות שנקבעת ע"י משרד הרווחה ומתריעה באמצעות הודעה בנוסח הבא: "הופעלה אזעקה באזורך". יש לוודא כי אזור ההתגוננות שלכם מוגדר בביפר.

הכורזית / דיווחית / ביפר שברשותי / ברשות המוסד אליו אני משתייך אינו פועל. מי אחראי לתקן אותו?

עליך לפנות לגוף ממנו רכשת את האמצעי – חברת ביפר.אם מדובר בביפר לחירש, קיימת אחריות של שנה על חלקי המכשיר או תיקונים קטנים. אם המכשיר התקלקל או נרטב ואין אפשרות לתקנו, יחויב הזכאי לשלם את עלות התיקון או רכישת ביפר חדש.

נגמרו לי הסוללות בביפר. מי אחראי לספק לי סוללות חדשות?

מכשיר הביפר מגיע עם סוללות AAA אלקליין בלבד (כמו סוללות של שלט טלוויזיה). אין לשים סוללה אחרת. הדבר עלול לגרום לתקלות במכשיר. האחריות להחלפה ורכישת סוללות חדשות הינה בידי מחזיק הביפר. 

הייתה אזעקה באזורי, ולא קיבלתי התרעה באמצעות אפליקציה?

האפליקציות הקיימות היום בשוק הם אפליקציות פרטיות ואינן של פיקוד העורף. פיקוד העורף  מאפשר מתן התרעה לכל אזרח בהתאם לזמן העומד לרשותו, בכל מקום בו הוא נמצא, במגוון אמצעים: צופרים, טלוויזיה, אינטרנט ורדיו. בעתיד הקרוב, פיקוד העורף ישיק אפליקציה שתהווה אמצעי התרעה נוסף בו האזרח יוכל לקבל התרעה, עדכונים והנחיות בזמן אמת.אמת.

האזעקה לא פעלה/ האזעקה נשמעה חלש/ נשמע פיצוץ אך לא נשמעה אזעקה, למה?

מערכות ההתרעה של פיקוד העורף סלקטיביות ומפעילות את האזעקה רק באזור בו קיימת סכנה. במידה ושהיתם במבנה בזמן הישמע האזעקה או הפיצוץ עליכם לזכור כי האזעקה מיועדת בעיקר לשוהים בשטח פתוח. פיקוד העורף ממליץ להיעזר באמצעי התרעה נוספים במידה ואתם נמצאים בתוך מבנה, כמו הרדיו, הטלוויזיה ואתר פיקוד העורף. כמו כן, עליכם לפנות לרשות המקומית ולברר האם נשמעה אזעקה בשטח הרשות. במידה ולא נשמעה אזעקה אזי שהאזעקה בשטח הרשות אליה אתם משויכים לא פעלה ועל כן הכל תקין.במידה והייתם מחוץ למבנה ולא שמעתם אזעקה, או ששמעתם אזעקה חלשה עליכם לפנות לקצין הבטחון של הרשות המקומית. במידה ופעלה אזעקת אמת שאותה לא שמעתם או שמעתם חלש יש להעביר דיווח לקב"ט.

סדר בחירת המרחב המוגן

את המרחב המוגן נבחר בהתאם לזמן העומד לרשותנו מרגע הישמע האזעקה, לפי סדר העדיפות הבא:• ממ"ד (מרחב מוגן דירתי) או ממ"ק (מרחב מוגן קומתי) הם הבחירה המועדפת.• מקלט:מקלט בבניין משותף - בתנאי שהמקלט פנימי ונמצא בתוך הבניין ובתנאי שניתן להגיע אליו דרך חדר מדרגות פנימי ללא תלות בזמן ההתרעה.מקלט ציבורי - בתנאי שניתן להגיע אליו תוך פרק הזמן הנדרש מרגע קבלת ההתרעה.• חדר מדרגות פנימי:דיירי הקומה העליונה המתגוררים בבניין מעל שלוש קומות במבנה ללא ממ"ד, ממ"ק או מקלט פנימי, ירדו שתי קומות ויישארו בחדר המדרגות.דיירי הקומה העליונה המתגוררים בבניין בן שלוש קומות במבנה ללא ממ"ד, ממ"ק או מקלט פנימי, ירדו קומה אחת ויישארו בחדר המדרגות.* אזרחים נדרשים לא להימצא ברחבת הכניסה לבניינים, כיוון שקיים סיכון לרסיסים והדף כתוצאה מנפילות טילים בסמוך לבניינים. בחירום, השאירו את דלת הכניסה לבניין פתוחה לטובת הציבור השוהה בחוץ.הסבר להנחיות:בבניין בן שלוש קומות קומת חדר המדרגות המוגנת ביותר היא הקומה האמצעית (קומה שנייה).בבניין מעל 3 קומות, כל קומות חדר המדרגות מוגנות פרט לקומת הקרקע ושתי הקומות העליונות.• מרחב פנימי - באין ממ"ד, ממ"ק, מקלט או חדר מדרגות פנימי, יש לבחור חדר פנימי שבו מינימום קירות חיצוניים, חלונות ופתחים. אין לבחור מקלחת או שירותים, יש להתרחק מקרמיקה, חרסינה וזכוכיות שיכולות להתנפץ.  

כיצד עליי להכין את המרחב המוגן?

o יש לוודא כי גודל החדר ומספר מקומות ישיבה / שכיבה מתאים למספר השוהים בו.o יש לפנות חפצים כבדים ושבירים (כלי חרסינה וזכוכית, מכשירי חשמל, תמונות ומראות, עציצים וכו') מקירות או ממדפים.o במידה ויש תריסים יש לסגור אותם.o ציוד מומלץ לשהייה במרחב המוגן:o אמצעי תקשורת שיעזרו לכם להישאר מעודכנים (מחשב, טלוויזיה, רדיו על סוללות).o טלפון סלולארי, כולל סוללת גיבוי/ מטען נייד.o  שלושה ליטרים של מים בבקבוקים סגורים בעבור כל אדם ליממה אחת. מומלץ להכין מים לשלוש יממות.o מזון באריזות סגורות, כגון שימורים וחטיפים.o תאורת חירום (לד), פנס וסוללות.o ערכת עזרה ראשונה, תרופות. o מטפה לכיבוי אש.o העתקי מסמכים חשובים, מסמכים רפואיים, מרשמי תרופות בשימוש קבוע, מסמכי זיהוי, מסמכים אישיים ומסמכים פיננסיים.o תיק ציוד אישי למקרה של פינוי נדרש בשעת אירוע שיספיק לכמה ימים.o רשימת טלפונים של ארגוני החירום, של בני המשפחה והשכנים.o דברים שינעימו את הזמן ויקלו את השהייה כגון משחקים, עיתונים, ספרים.o ציוד נוסף שנדרש למשפחתכם על פי מאפייני המשפחה וצרכיה (כגון: תרופות, טיטולים). 

צריך כבר היום לקנות את כל הציוד הזה?

מצבי חירום בכלל ומלחמה בפרט, עלולים לפקוד אותנו ללא זמן להכנה מוקדמת. לכן, הזמן הטוב ביותר להתכונן הוא כבר היום. מומלץ כבר היום, להחזיק בבית את כל הציוד. פריטים אלה יוכלו לסייע לך בזמן שגרה וגם במצבי החירום השונים.

מה הנחיות ההתגוננות במוסדות חינוך?

בהישמע אזעקה יש להיכנס למרחב המוגן ביותר שהוגדר בהתאם לזמן ההתרעה הקיים באותו אזור.

אני גר בבנייה קלה (קרוואן / יביל / בית עם גג רעפים / בית עם גג אזבסט), מה עליי לעשות בהישמע אזעקה?

המתגוררים בבתים הבנויים בנייה קלה נדרשים לאתר בהם מרחב פנימי מוגן שישמש אותם בשעות הראשונות מתחילת ההתקפה, ובהישמע אזעקה לשכב ולהגן על הראש באמצעות הידיים. כבר היום מומלץ לדעת ולהכיר את מקומו של המקלט הציבורי שבקרבת מקום מגוריך. באם אין כזה יש לתכנן מקום אחר.

למה אי אפשר לבחור בשירותים כמרחב מוגן אם הוא הכי פנימי בבית שלי?

חדרי שירותים, אמבטיה ומטבחים אינם מומלצים בשל אריחי הקרמיקה והמראות העלולים להתנפץ כתוצאה מההדף.

אני גר בקומה אחרונה בבניין שלי ויש לי ממ"ד. האם להישאר בו או למצוא מקום אחר?

כל אדם שיש בביתו ממ"ד (מרחב מוגן דירתי), גם אדם המתגורר בקומה אחרונה בבניין, יכנס אליו בהישמע אזעקה. לממ"ד מעטפת של קירות בטון העמידים באופן מיטבי בפני הסיכונים העלולים להיווצר כתוצאה מפיצוץ קרוב. 

אני גר בקומה שלישית ואחרונה בבניין שלי ואין לי ממ"ד. יש לי מקלט בקומת קרקע האם לרדת אליו כשתהייה אזעקה?

בזמן ירי טילים, אין לשהות בקומה העליונה של מבנה ללא ממ"ד או ממ"ק. אם ביכולתך להגיע למקלט בבניין שלך בתוך פרק הזמן העומד לרשותך באזור שבו אתה נמצא או אם ביכולתך להגיע למקלט בבניין שלך דרך חדר מדרגות פנימי ללא תלות בזמן ההתרעה, זהו המרחב המוגן שלך. בכל מקרה מומלץ כבר היום לבחון ולתרגל את ההגעה למרחב המוגן אותו בחרת.

אני גר בקומה חמישית ואחרונה בבניין שלי ואין לי ממ"ד או מקלט בבניין. מה עליי לעשות?

בזמן ירי טילים, אין לשהות בקומה העליונה של מבנה ללא ממ"ד או ממ"ק. במידה ובבניין קיים חדר המדרגות פנימי, יש לרדת שתי קומות ולשהות בחדר המדרגות. מעטפת הדירות מסביב לחדר המדרגות יוצרת "שכבת הגנה" טובה. 

אני גר בבית פרטי עם קומה אחת, בלי מקלט ובלי חדר מדרגות. מה לעשות?

המתגוררים בבתים פרטיים חד קומתיים נדרשים לאתר בהם מרחב פנימי מוגן שישמש אותם בשעות הראשונות מתחילת ההתקפה. כבר היום מומלץ לדעת ולהכיר את מקומו של המקלט הציבורי שבקרבת מקום מגוריך.

האם המרחב הפנימי בבית שלי באמת מגן עלי?

פיקוד העורף יחד עם מדינות שונות בעולם עורכים מדי שנה ניסויים לבחינת אפקטיביות המיגון. באותם ניסויים מדמים את פגיעתם של טילים ורקטות בקרבתם של מבנים מסוגים שונים. בנוסף, חוקר פיקוד העורף את תוצאות ההתקפות על סביבה אזרחית בארץ ובחו"ל ומנתח היכן שהו אזרחים שנפגעו באותם התקפות. מהניסויים והמחקר עולה מסקנה ברורה – בחירה נכונה של מרחב פנימי מוגן במבנה בו אתה מתגורר ושהייה בו בעת התקפה - מצילה חיים!

האם ניתן להשתמש בחניון תת-קרקעי למיגון?

כן, במידה ויש בכוונתך לשהות בחניון, החניון צריך להיות תת קרקעי ומאושר ע"י מהנדס כמתאים למיגון.

למה לא בונים לנו מקלטים?

מאז שנת 1991 נבנים כל המבנים החדשים והמבנים שעוברים שיפוץ עם ממ"דים  (מרחבים מוגנים דירתיים) או ממ"קים (מרחבים מוגנים קומתיים) וכך הפערים הקיימים בתחום המקלטים מצטמצמים משנה לשנה.

כיצד עליי לפעול בעת אזעקה ?

בהישמע אזעקה יש להיכנס למרחב המוגן במסגרת פרק הזמן העומד לרשותכם,לפי ההנחיות הבאות:השוהים במבנה – ייכנסו לממ״ד, ממ״ק, מקלט, חדר מדרגות או חדר פנימי ויסגרו דלתות וחלונות.השוהים בחוץ - בשטח בנוי, ייכנסו למבנה או למחסה קרוב.בשטח פתוח, יש לשכב על הקרקע ולהגן על הראש באמצעות הידיים.הנוסעים ברכב - יעצרו בצד הדרך, ייצאו מהרכב וייכנסו למבנה או למחסה קרוב.אם לא ניתן להגיע למבנה או למחסה יש לצאת מהרכב, לשכב על הקרקע ולהגן על הראשבאמצעות הידיים.

מה עליי לעשות בעת נסיעה באוטובוס

הנוסעים באוטובוס בתחבורה ציבורית: תנועה בצירים בין עירוניים - בהישמע אזעקה על הנהג לעצור בצד הדרך לפתוח את הדלתות, על הנוסעים להתכופף מתחת לקו חלונות ולהגן על הראש באמצעות הידיים. לאחר 10 דקות ניתן להמשיך בנסיעה. תנועה בצירים עירוניים - בהישמע אזעקה על הנהג לעצור בצד הדרך, לפתוח את הדלתות, על הנוסעים לרדת במידה ויש מבנה קרוב, במידה ולא ניתן לרדת מהאוטובוס או שאין מבנה קרוב על הנוסעים להתכופף מתחת לקו חלונות ולהגן על הראש באמצעות הידיים. לאחר 10 דקות ניתן להמשיך בנסיעה.

מה עליי לעשות בעת נסיעה ברכבת

הנוסעים ברכבת בתחבורה ציבורית:על הנהג להאט את הרכבת ל 30- קמ״ש במשך 10 דקות, ועל הנוסעים להתכופף מתחת לקו החלונות ולהגן על הראש.

כמה זמן עליי לשהות במרחב המוגן מרגע הישמע האזעקה?

יש לשהות במרחב המוגן במשך 10 דקות. במידה ובעת השהיה במרחב המוגן תישמע אזעקה פעם נוספת – יש להמשיך ולשהות במרחב המוגן  10 דקות נוספות.

מדוע עליי לשהות במרחב המוגן 10 דקות?

חשוב להישאר במרחב המוגן 10 דקות, כדי להתגונן ממטח טילים ומשברי יירוט.

איך עליי להתנהג במרחב המוגן בהישמע אזעקה?

אחרי כניסתך למרחב המוגן, עליך לשבת מתחת לקו החלון (עדיף לא מול החלון) ולהגן על הראש באמצעות הידיים.

מה עליי לעשות במידה וראיתי רקטה / טיל על הארץ?

במידה וראית רקטה או טיל על הארץ יש להתרחק מן המקום, להרחיק סקרנים ולהודיע למשטרה. אין לגעת ברקטה או בחלק ממנה.

כיצד יש לנהוג לאחר אירוע?

אם לא ניתנה הוראה אחרת, ניתן לצאת מהמרחב המוגן רק לאחר 10 דקות ולהמשיך ולהאזין להנחיות באמצעי התקשורת.